30 Ogos 2010

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke-53Esok 31 Ogos 2010 negara kita Malaysia akan menyambut hari ulangtahun kemerdekaan yang ke-53. Tema Sambutan Hari Kemerdekaan tahun ni ialah '1Malaysia Menjana Transformasi'. Sambutan peringkat kebangsaan tahun ini akan diadakan di Stadium Putra, Bukit Jalil secara sederhana tetapi dijangka meriah. 

Ini merupakan kali kedua Sambutan Hari Kemerdekaan jatuh pada bulan Ramadhan ketika umat Islam sedang menunaikan ibadah puasa. JPM merupakan penggerak utama yang menjayakan sambutan itu setiap tahun. Diharap semangat merdeka dalam diri kita semua tak luntur disebabkan lapar berpuasa. Kibarkan Jalur Gemilang di pejabat, kereta lebih-lebih lagi di rumah sebagai tanda kecintaan kita kepada negara, bumi bertuah ini. Walau sekecil manapun sumbangan kita dalam mempertahankan kemerdekaan negara ia amat bermakna untuk kesinambunagan warisan bangsa.

Sebelum balik bercuti sempena Hari Kebangsaan nanti, luangkan sedikit masa untuk mengemas dan menyusun persekitaran kerja kita bagi mejayakan Amalan 5S.
"Persekitaran Selesa, Kerja Cemerlang"

   


Tiada ulasan:

Catat Ulasan