27 November 2011

Terapkan Semangat Hijrah Dalam Melaksanakan Amalan 5S


Hari ini 27 November 2011 bersamaan 1 Muharam 1433H. Blogmaster ingin mengucapkan Salam Maal Hijrah 1433 kepada semua warga PAJPM. Mengambil iktibar semangat Hijrah dalam Islam, marilah kita sama-sama memulakan langkah untuk berubah dan menerima konsep amalan 5S yang sedang dilaksanakan sebagai suatu usaha bersama yang boleh memberi kebaikan kepada semua warga dan organisasi PAJPM amnya. Mari kita melawan sifat mementingkan diri dengan memberi kerjasama sepenuhnya bagi menjayakannya. 

Mari kita laksanakan 5S dengan jujur, lebih bertanggungjawab, lebih berakauntabiliti dan melakukan penambahbaikan secara berterusan sehingga menjadikan falsafah amalan 5S sebagai kebiasaan dan amalan yang berterusan. ‘Shitsuke’ atau ‘Sentiasa Amal’ sesuai dengan istilah ‘amalul mutawasil’ dalam Islam iaitu amalan dan usaha yang berterusan dan berpanjangan tanpa henti, tanpa putus.  

Sempena sambutan Maal Hijrah ini juga, marilah kita sama-sama menanamkan azam untuk mencapai keputusan persijilan 5S yang terbaik. Kalau ia disertai dengan niat kerana Allah, insya Allah ia akan jadi suatu ibadah yang mulia di sisi Allah.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan