25 November 2011

GENDANG 5S BERGEMA LAGI

 
Yes, Get Ready! Ya! Bersedia Untuk Pertandingan Pejabat Terbaik PAJPM 2011 Sempena Persijilan Amalan 5S Kali Ke-2 dan Persaingan Ke Pertandingan 5S Peringkat Nasional.
 
 
 
Salam 5S. Sudah agak lama kita tidak bersua. Blogmaster agak sibuk kebelakangan ini. Sejak kita berjaya meraih persijilan Amalan 5S Disember tahun lalu, kini gendang 5S dipalu lagi.
 
Ya, gendang dipalu dengan rentak paluan yang penuh semangat mengiringi lagu lama dengan lirik dan melodi terbaru. Blogmaster menumpang gembira kerana aktiviti 5S fasa kedua kali ini terus berjalan dengan rancak dan semangat baru.

Tahniah dan syabas kepada zon yang telah bersedia untuk penilaian Pertandingan Pejabat Terbaik PAJPM 2011 minggu hadapan (29-30 November 2011) yang dianjurkan sebagai persiapan persijilan Amalan 5S kali kedua untuk PAJPM.
 
Semua warga perlu mempastikan zon, terutama bilik dan ruang kerja sendiri berada dalam keadaan “SHITSUKE” atau “Sentiasa Amal” dan siap siaga menghadapi penilaian itu nanti. 
 
Taklimat / Kursus Pemantapan Audit 5S dan teguran juru audit semasa pra-pengauditan 5S yang dilaksanakan minggu lalu mungkin boleh dijadikan panduan oleh zon-zon untuk lebih bersiap sedia kerana pendekatan pelaksanaan amalan 5S kali ini sedikit berbeza berbanding tahun lalu.  
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan