30 Januari 2011

Salam 5S...!

Assalamualaikum, Salam 5S diucapkan kepada semua warga PAJPM. Agak lama blogmaster tidak berkesempatan untuk update blog ni.


Sejak majlis penerimaan Sijil 5S - 12 Januari lalu, nampaknya semua pihak merasa puashati dengan usaha melaksanakan amalan 5S yang bermula Julai 2010. Pengumuman siaraya mengenai 5S, yang kerap kedengaran semasa pelaksanaan 5S dulu agak jarang kedengaran sekarang. Jarang kedengaran perbincangan mengenai 5S di kalangan warga...

Benarkah ada meja dan workstation mulai berselerak sekarang ni? Kebanyakan orang dah tak gaduh pasal 5S? Sudut 5S tak dimantain, hingga ada gambar berjatuhan tidak dipasang balik?  Kalau benar, apa sudah jadi dengan 5S kita? 

Ayuh warga PAJPM! Bangunlah daripada keseronokan yang berpanjangan. Mari mengorak langkah baru menuju impian merealisasikan penyertaan kita di peringkat kebangsaan tahun ini, tak berapa lama lagi. Masa tentu begitu cepat berlalu.

Ya, matlamat kita mengekalkan persijilan dan juara di peringkat kebangsaan! Kalau kita boleh raih persijilan dalam masa 6 bulan, kita juga boleh mencapainya di peringkat kebangsaan kelak.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan